De prijs van de twijfel

ISBN: 9789052409320|e-ISBN: 9789052409337|Publicatiedatum: 13/03/2024

De prijs van de twijfel Op een bouwterrein in Leuven wordt een Poolse arbeider gevonden met een gapende wond aan het hoofd. Korte tijd later overlijdt de man in het ziekenhuis. Hoofdinspecteur Thomas Berg en zijn team vermoeden dat de moord te maken heeft met een loods vol dure oldtimers die dicht bij de plaats delict staat en eigendom is van Simon Bonen, de broer van Freya, sinds een halfjaar Bergs vriendin.

Als er een tweede slachtoffer valt, komt zowel Berg als zijn relatie met Freya zwaar onder druk te staan omdat werk en privéleven almaar meer door elkaar beginnen te lopen. Berg heeft moeite om de nodige professionele afstand te bewaren en komt terecht in een chaos aan emoties. Daardoor dreigt hij zijn greep op het moordonderzoek te verliezen.

Beeld op de cover:
Fons Sapientiae
Het beeld op de cover van deze roman komt een paar keer ter sprake in het verhaal. Het is van de hand van kunstenaar Jef Claerhout (1937-2022), staat op het Rector De Somerplein in het centrum van Leuven en heeft als naam Fons Sapientiae, Latijn voor Bron/Fontein van de Wijsheid. Ter gelegenheid van de 550ste verjaardag van de Katholieke Universiteit van Leuven werd het in 1975 aan de stad geschonken. Er bestaan zelfs typisch Leuvense pralines die Fonskes worden genoemd.

De foto van de cover werd genomen door Uschi Claes.